Čerstvý zeleninový šalát, francúzsky dresing
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.21
4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 20 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Dominika Huszarikova
Ingrediencie
Potrebujeme: Šalát
- 200 g Hlávkový šalát
- 1/2 KS Uhorka šalatová
- 2 KS Paradajka
- 2 KS Vajce
- 100 g Mozzarella light
- 50 ml Kečup jemný
- 50 ml Majonéza
- 10 ml Citrónová šťava
- 1 PL Cukor kryštálový
- 10 ml Mlieko polotučné
Francúzsky dresing:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Čerstvý hlávkový šalát si poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Necháme ho aspoň 5 minút odkvapkať. Potom si ho natrháme na menšie kúsky.
-
Krok 2.
Vajíčka si uvaríme na tvrdo v osolenej vode 8 minút. Necháme ich vychladnúť a nakrájame ich na malé kocky.