Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pstruh na hubovej omáčke

.

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.04.21

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 2
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme: Pstruh

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Pstruh : Rybu umyjeme, osušíme a osolíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 10 minút. Medzitým si na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Pstruha oboch strán obalíme v hladkej múke. Gratinujeme na prudkom ohni, kým bylinkové maslo nepení. Po opečení pstruha dáme ešte na 10 minút do vyhriatej rúry na 200°C.

  2. Krok 2.

    Hubová omáčka : Huby očistíme a nakrájame na malé kúsky. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a podusíme na rozpálenom masle. Pridáme huby, soľ a na strednom ohni pomaly opekáme. Podlejeme vodou a pridáme hubový bujón. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Provensálske pletenky so slaninou
Lahodný šalátik, cesnaková bageta
Pečené lekvárové buchty