Pstruh na hubovej omáčke
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Pstruh
- 1 KS Pstruh
- 50 g Múka hladká
- Soľ (podľa chuti)
- Citrónová šťava (podľa potreby)
- Olej olivový (podľa potreby)
- 300 g Šampiňóny (čerstvé)
- 2 KS Jarná cibuľka
- Petržlenová vňať (podľa potreby)
- Soľ (podľa chuti)
- Maslo (podľa potreby)
- 1 kocka Hubový bujón
- 250 g Maslo (izbovej teploty)
- Petržlenová vňať (podľa potreby)
- 20 g Bylinné korenie
- Citrónová šťava (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Hubová omáčka
Bylinkové maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pstruh : Rybu umyjeme, osušíme a osolíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 10 minút. Medzitým si na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Pstruha oboch strán obalíme v hladkej múke. Gratinujeme na prudkom ohni, kým bylinkové maslo nepení. Po opečení pstruha dáme ešte na 10 minút do vyhriatej rúry na 200°C.
-
Krok 2.
Hubová omáčka : Huby očistíme a nakrájame na malé kúsky. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a podusíme na rozpálenom masle. Pridáme huby, soľ a na strednom ohni pomaly opekáme. Podlejeme vodou a pridáme hubový bujón. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.