Losos na masle a smotanové zemiaky
Zase po čase čerstvá rybička. Ale vzhledem k okolnostem asi na dlouho poslední. Tak jsme si ji náležitě vychutnali....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.03.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 plátok Losos
- 1 KS Citrón
- 2 strúčik Cesnak
- kúsok Maslo
- 1 vetvička Rozmarín
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 a 1/2 Kg Zemiaky
- sušený Rozmarín (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Sušený cesnak (podľa chuti)
- Bravčová masť
- 1 kelímok Smotana na šľahanie
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ryba: Porcie lososa zo strany s kožou niekoľkokrát zvrchu narežeme a rozložíme na doštičku kožou dole, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odpočívať. Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme a smažíme na oleji s trochou masla, dvoma roztlačenými strúčiky cesnaku a vetvičkou čerstvého rozmarínu.
-
Krok 2.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 3mm hrubé plátky. Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme masťou a na dno poukladáme vrstvu zemiakov, tesne vedľa seba, ľahko osolíme, uložíme ďalšiu vrstvu, opäť ľahúčko osolíme, posypeme sušeným cesnakom a rozmarínom, uložíme ďalšiu vrstvu zemiakov a opäť osolíme. takto pokračujeme stále dookola, každú vrstvu mierne osolíme, každú druhú zasypeme sušeným cesnakom a rozmarínom.