Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Losos na masle a smotanové zemiaky

Zase po čase čerstvá rybička. Ale vzhledem k okolnostem asi na dlouho poslední. Tak jsme si ji náležitě vychutnali....

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 15.03.20

4.93 / 5 (14 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ryba: Porcie lososa zo strany s kožou niekoľkokrát zvrchu narežeme a rozložíme na doštičku kožou dole, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odpočívať. Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme a smažíme na oleji s trochou masla, dvoma roztlačenými strúčiky cesnaku a vetvičkou čerstvého rozmarínu.

  2. Krok 2.

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 3mm hrubé plátky. Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme masťou a na dno poukladáme vrstvu zemiakov, tesne vedľa seba, ľahko osolíme, uložíme ďalšiu vrstvu, opäť ľahúčko osolíme, posypeme sušeným cesnakom a rozmarínom, uložíme ďalšiu vrstvu zemiakov a opäť osolíme. takto pokračujeme stále dookola, každú vrstvu mierne osolíme, každú druhú zasypeme sušeným cesnakom a rozmarínom.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kurací stroganov so šampiňónmi
Špenátové halušky zo slaninovou omáčkou
Ceketa v syrovom cestíčku