Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 6 kocka Rybie filé (mrazené z aljašskej tresky)
- 2 KS Vajce
- 6 PL Mlieko
- 2 PL Solamyl
- 2 PL Múka hladká
- 1 ČL Tymián (sušený)
- 1 ČL Rozmarín (sušený)
- 2 štipka Soľ
- 1 PL Múka hladká (na obalenie)
- 2 PL Olej (podľa potreby na vyprážanie)
- 600 g Zemiaky
- 2 PL Tatárska omáčka
- 1 PL Olej
- 1 ČL Červená paprika sladká (môže byť aj údená)
- 1/4 ČL Čierne korenie mleté
- 1/2 ČL Soľ
Zemiaky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Filé necháme rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, obalíme v hladkej múke, namočíme v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Necháme osušiť na papierovej utierke.
-
Krok 2.
Olúpané zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme máčať asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 170 stupňov.