Pečený Zubáč na citróne a kôpri
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Filip Žákovic
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.03.19
5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 55 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Filip Žákovic
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov
Súťaž o sadu nožov
Potrebujeme:
- 1 KS Zubáč
- 1-2 KS Citrón
- 1 balenie Korenie na ryby
- 1/2 ČL Soľ
- 1/2 ČL Kôpor
- 100 g Maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na plech rozložíme na kolieska pokrájané citróny. Následne na to položíme zubáča kožou dolu, posypeme opatrne korením na ryby, odkrojíme z hrudky masla tenký plátok a položíme na zubáča, posypeme ho čerstvým kôprom a pečieme asi 20-30 min pri teplote max 100°C. Ryba viac neznesie výsledok bude že je úplne jemné mäsko.
-
Krok 2.
Ako prílohu som zvolil varené zemiaky v šupke na masle a petržlene