Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.02.19

4.73 / 5 (15 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Filé nechám rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, namočím v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Nechám osušiť na papierovej utierke.

  2. Krok 2.

    Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie. Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to potom na tanieri vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Gordon Blue a zemiakové pyré
Mäsko na lesných hríboch s hráškom a tarhoňa