Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 6 kocka Rybie filé (aljašská treska)
- 6 PL Mlieko
- 2 KS Vajce
- 2 PL Solamyl
- 2 PL Múka hladká
- 1/2 ČL Tymián (sušený)
- 1/2 ČL Rozmarín (sušený)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 dl Olej (cca, na vyprážanie)
- 1 Kg Zemiaky
- 500 g Hrášok mrazený
- 50 g Maslo
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
Pyré:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Filé nechám rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, namočím v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Nechám osušiť na papierovej utierke.
-
Krok 2.
Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie. Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to potom na tanieri vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.