Pečený losos s batatovými hranolkami a pečeným karfiolom
.
Kuchár/ka: Roskova Lenka
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky sladké (batáty)
- 2 PL Olej olivový
- 1   Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 KS Karfiol
- 50 g Maslo
- 2 ČL Zmes korenia (2. krok)
- 1 kelímok Jogurt biely (grécky)
- 1 ČL Sušený cesnak
- 1 štipka Soľ (podľa chuti)
- 600 g Losos
- 100 g Maslo (rozpustené)
- 1 strúčik Cesnak
- 1/2 ČL Soľ
- 2 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1/2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 1/4 ČL Kurkuma (podľa chuti)
Karfiol:
Dresing:
Losos:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Batatové hranolky: Slaké zemiaky umyjeme a nakrájame na hranolky,usušíme na utierke poukladáme na vymastený plech alebo na plech s papierom pokvapkáme olivovým olejom ( osolíme,okoreníme,pridáme čer.papriku a sušený cesnak. Pečieme na 180 stupnov asi tak 35 min.
-
Krok 2.
Karfiol : predvaríme karfiol v slanej vode asi tak 5 min. Po vychladnutí polejeme rozpusteným maslom a posypeme zmesou korenín( soľ ,čier.korenie, čer.paprika, kurkuma, šuš.cesnak, mletá rasca) a pečieme na 180 stupňov asi tak 12 min.
-
Krok 3.
Jogurtový dresing: 1ks gréckeho jogurtu,1čl.sušeného cesnaku,štipka soli.Všetko spolu vymiešame.
-
Krok 4.
Losos: lososa si umyjeme a usušíme potrieme maslom( rozpusteným) pridáme 1strúčik cesnaku,sol ,korenie,čer.papriku a kurkumu. Pečieme asi tak 15 min. Dobrú chuť ❤