Prajeme dobrú chuť :)

Smažený losos a zemiakové ruže

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.02.19

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso: Porcie lososa zo strany s kožou niekoľkokrát zvrchu narežeme a rozložíme na doštičku kožou dole, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odpočívať. Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme a smažíme na oleji s trochou masla, dvoma roztlačenými strúčiky cesnaku a vetvičkou čerstvého rozmarínu. Príloha: cca 2kg zemiakov (olúpať a umyť), soľ, mleté ​​sušený rozmarín, sušený cesnak, maslo.

  2. Krok 2.

    Zemiaky nakrájame na tenké plátky (môžeme použiť planžetové strúhadlo), osušíme v bavlnené utierke, vložíme do misy, posypeme soľou, rozmarínom a sušeným cesnakom (korenie možno zvoliť podľa chuti) a dôkladne premiešame. Potom niekoľko plátkov rozložíme na doštičku tak, aby sa ľahko prekrývali a zrolujeme, vznikne nám základ ružičky, ďalšie plátky prikladáme po obvode a pevne pridržujeme v prstoch. Čiastočne zmotanú ružičku vložíme do maslom vymasteného otvoru vo forme na muffiny, po obvode ešte z každej strany pár plátkov pristrčíme, aby bol otvor úplne naplnený.

  3. Krok 3.

    Pečieme asi 30 minút na 160 stupňov. Pred dopečením potrieme zvrchu rozpusteným maslom. Hotové ružičky opatrne vydlubneme z formy pomocou lyžice a vidličky, aby sa nám kvietky nerozpadli skôr ako je naaranžujeme na tanier.



Katov meč - Bravčové na zemiakoch
Bratislavské pliecko s cestovinami
koložvárska kapusta