Kapor na masle so zemiakovým šalátom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 21.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Kapor (porciovaný)
- 1 Kg Zemiaky
- 2 KS Cibuľa
- 100 g Uhorky nakládané
- 3 PL Horčica
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 PL Ocot (podľa chuti)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Predpokladám, že kapríka v trojobale predstavovať nemusím. Snaď len pre tých, čo to neskúšali, nejlepší je smažený na masle. Predtým sa však osolý a pokvapká citrónom.
-
Krok 2.
Teplý zemiakový šalát: cca 1kg zemiakov uvaríme v šupke, hneď schladíme, olúpeme a nakrájame ozdobným nožom alebo prejdeme cez kolečko ako na klasický šalát . Na oleji necháme zosklovatieť 2 nadrobno pokrájané väčšie cibule a hneď ešte teplé aj so zvyškom oleja pridáme k zemiakom. Potom prisypeme ešte asi 3 na kocky pokrájané sterilizované uhorky, pridáme 2 lyžičky plnotučnej horčice, trochu nálevu z uhoriek, soľ, korenie, cukor a ocot podľa chuti. Hovorí sa mu teplý, najskôr asi preto, že sa používajú teplé zemiaky a cibuľa, ale pokojne si ho môžete dať aj neskôr, keď vychladne. :-)