Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kapor na masle so zemiakovým šalátom

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 21.01.19

5 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Predpokladám, že kapríka v trojobale predstavovať nemusím. Snaď len pre tých, čo to neskúšali, nejlepší je smažený na masle. Predtým sa však osolý a pokvapká citrónom.

  2. Krok 2.

    Teplý zemiakový šalát: cca 1kg zemiakov uvaríme v šupke, hneď schladíme, olúpeme a nakrájame ozdobným nožom alebo prejdeme cez kolečko ako na klasický šalát . Na oleji necháme zosklovatieť 2 nadrobno pokrájané väčšie cibule a hneď ešte teplé aj so zvyškom oleja pridáme k zemiakom. Potom prisypeme ešte asi 3 na kocky pokrájané sterilizované uhorky, pridáme 2 lyžičky plnotučnej horčice, trochu nálevu z uhoriek, soľ, korenie, cukor a ocot podľa chuti. Hovorí sa mu teplý, najskôr asi preto, že sa používajú teplé zemiaky a cibuľa, ale pokojne si ho môžete dať aj neskôr, keď vychladne. :-)

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Pirohy plnené mletým mäsom
Bravčové na hubách