Prajeme dobrú chuť :)

Rybie filé na masle a hrášku

Doma som týmto receptom zožal úspech, no priznám sa, aj mne to dobre padlo..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.11.18

4.94 / 5 (34 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: RadVarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky si umyjeme osušíme a omastíme olivovým olejom a celé osolíme. Tie dáme na pekáč (na papier na pečenie) a pri 190 °C pečieme 60 minút. Pozor .. nechajte si miesto na ďalší menší pekáč s rybami. Ten dáme po 35. minútach.

  2. Krok 2.

    Filé (rozmrazené) nasolíme z každej strany a pokvapkáme citrónom. Tie opražíme na panvici pekne na masle cca 15-20 minút na miernom ohni

  3. Krok 3.

    Hráškové pyré pripravíme tak že si nadrobno nakrájame cibuľu a tu spražime v menšom hrnci na olivovom oleji (nespálte ju), Pridáme hrášok a pridáme cca deci vody, 1 čl soli a za občasného miešania varíme pokiaľ nezmäkne. Po cca 10 minútach som pridal smotanu na varenie a nechal ešte 2 minúty na plameni. Tyčovým mixérom som si hrášok rozmixujeme a pridáme muškátový oriešok (korenie). Dôkladne rozmiešame. Pyré si môžeme prepasírovať cez sitko aby bolo jemné.



Švédske mäsové guľky
Jednoduchá zeleninová polievka
Francúzke zemiaky