Rybie filé na masle a hrášku
Doma som týmto receptom zožal úspech, no priznám sa, aj mne to dobre padlo..
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.11.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Rybie filé (Aljašská treska)
- 4 KS Zemiaky (nie veľké)
- 250 g Hrášok
- 1 KS Citrón
- 150 g Maslo
- 1 PL Soľ (podľa chuti)
- 1 KS Cibuľa (menšia)
- 0.5 dl Olej olivový
- 1.5 dl Smotana na varenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky si umyjeme osušíme a omastíme olivovým olejom a celé osolíme. Tie dáme na pekáč (na papier na pečenie) a pri 190 °C pečieme 60 minút. Pozor .. nechajte si miesto na ďalší menší pekáč s rybami. Ten dáme po 35. minútach.
-
Krok 2.
Filé (rozmrazené) nasolíme z každej strany a pokvapkáme citrónom. Tie opražíme na panvici pekne na masle cca 15-20 minút na miernom ohni
-
Krok 3.
Hráškové pyré pripravíme tak že si nadrobno nakrájame cibuľu a tu spražime v menšom hrnci na olivovom oleji (nespálte ju), Pridáme hrášok a pridáme cca deci vody, 1 čl soli a za občasného miešania varíme pokiaľ nezmäkne. Po cca 10 minútach som pridal smotanu na varenie a nechal ešte 2 minúty na plameni. Tyčovým mixérom som si hrášok rozmixujeme a pridáme muškátový oriešok (korenie). Dôkladne rozmiešame. Pyré si môžeme prepasírovať cez sitko aby bolo jemné.