Prajeme dobrú chuť :)

Ryba na masle s hráškovým pyré

Zdravá rybka plná farieb.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.11.18

4.55 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Štefan Halàsz

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hrášok som uvaril, následne rozmixoval s maslom a smotanou. Pridal som mätu a nastrúhaný muškátový oriešok a podľa chuti soľ.

  2. Krok 2.

    Pripravil som si omáčku a to spôsobom, že som na masle orestoval šalotku, pridal smotanu minimálne 30%-nú a šťavu z jedného citróna. Podľa chuti soľ. Varením sa nám to zredukuje (zahustí) a na konci som pridal už len nasekanú pažítku.

  3. Krok 3.

    Rybku si pripravíme jednoducho. Narežeme na filety, osolíme, prípadne okoreníme korením na ryby a jemne opečieme na masle z oboch strán. Na konci ozdobíme nakrájaným citrónom a podávame.



Krémové hubové (dubákové) rizoto
Bryndzové halušky
Plnené gazdovské zemiaky