Prajeme dobrú chuť :)

Ryba na masle s hráškovým pyré

Zdravá rybka plná farieb.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.11.18

4.5 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Štefan Halàsz

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hrášok som uvaril, následne rozmixoval s maslom a smotanou. Pridal som mätu a nastrúhaný muškátový oriešok a podľa chuti soľ.

  2. Krok 2.

    Pripravil som si omáčku a to spôsobom, že som na masle orestoval šalotku, pridal smotanu minimálne 30%-nú a šťavu z jedného citróna. Podľa chuti soľ. Varením sa nám to zredukuje (zahustí) a na konci som pridal už len nasekanú pažítku.

  3. Krok 3.

    Rybku si pripravíme jednoducho. Narežeme na filety, osolíme, prípadne okoreníme korením na ryby a jemne opečieme na masle z oboch strán. Na konci ozdobíme nakrájaným citrónom a podávame.



Chilli con carne
Super rýchle zemiakové placky plnené šunkou a syrom
Kurací mletý rezeň chrumkavý