Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Pstruh
- 200 g Maslo
- 8 strúčik Cesnak
- 2 PL Strúhanka
- 1 zväzok Petržlenová vňať
- 1 KS Citrón
- Soľ
- Múka hladká
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesnak olúpeme a prelisujeme. Bazalku s petržlenovou vňaťou jemne nasekáme a premiešáme s cesnakom a soľou. Nemiešané bylinky s cesnakom rozdelíme na 2 porcie.
-
Krok 2.
Pstruhy dôkladne umyjeme v studenej vode, plutvy a hlavu môžme nechať nemusíme. Vnútrajšok každého pstruha pokvapkáme citrónom a vyplníme bylinkami s cesnakom. Na vyplnenie pstruhov použijeme jednu celú porciu byliniek s cesnakom. Potom pstruhy poprašíme múkou a krátko z oboch strán opečieme na masle.
-
Krok 3.
Do druhej porcie byliniek s cesnakom pridáme asi 80 g masla a trocha strúhanky cca 2 PL. Vznikne nám hustá hmota.
-
Krok 4.
Zapekaciu misu alebo plech vymastíme maslom a položíme do nej opečené pstruhy a každú rybu na povrchu potrieme hustou zmesou. Ryby potrieme výpekom z panvice a pokvapkáme citrónom a dáme zapiecť. Pečieme as 20-30 minút pri teplote 180°C.
-
Krok 5.
Podávame s varenými zemiakmi.