Prajeme dobrú chuť :)

Pstruh s cesnakom a bylinkami

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.18

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: tinkinerecepty.sk

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesnak olúpeme a prelisujeme. Bazalku s petržlenovou vňaťou jemne nasekáme a premiešáme s cesnakom a soľou. Nemiešané bylinky s cesnakom rozdelíme na 2 porcie.

  2. Krok 2.

    Pstruhy dôkladne umyjeme v studenej vode, plutvy a hlavu môžme nechať nemusíme. Vnútrajšok každého pstruha pokvapkáme citrónom a vyplníme bylinkami s cesnakom. Na vyplnenie pstruhov použijeme jednu celú porciu byliniek s cesnakom. Potom pstruhy poprašíme múkou a krátko z oboch strán opečieme na masle.

  3. Krok 3.

    Do druhej porcie byliniek s cesnakom pridáme asi 80 g masla a trocha strúhanky cca 2 PL. Vznikne nám hustá hmota.

  4. Krok 4.

    Zapekaciu misu alebo plech vymastíme maslom a položíme do nej opečené pstruhy a každú rybu na povrchu potrieme hustou zmesou. Ryby potrieme výpekom z panvice a pokvapkáme citrónom a dáme zapiecť. Pečieme as 20-30 minút pri teplote 180°C.

  5. Krok 5.

    Podávame s varenými zemiakmi.



Tatarský biftek
Šuhajdy z bielej čokolády
Rýchly linecký koláč