Prajeme dobrú chuť :)

Losos bylinkovou omáčkou

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.06.18

3 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 1
Zdroj: g.denik.cz

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Skôr než začneme opekať lososa pripravíme si základ na bylinkovú omáčku. Petržlenovú vňať a lístky bazalky nasekáme na drobno. V malom množstve mlieka rozmiešame múku a smotanu.

  2. Krok 2.

    Naporciovaného lososa pokvapkáme šťavou z citróna, jemne poprašíme múkou a dáme na panvicu s rozpraženým maslom. Maslo osolíme, posypeme rascou a opečieme rybu z oboch strán.

  3. Krok 3.

    Na panvici po opečení lososa vlejeme bylinky, ktoré sme si predtým pripravili. Necháme zohriať a zalejeme mliekom. Ochutíme soľou a peprom.

  4. Krok 4.

    Upečeného lososa polejeme bylinkovou omáčkou a ozdobíme plátkom citróna. Podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi.



Kuracie prsia plnené šunkou a bryndzou
Domáca zmrzlina
Zemiaková placka plnená kuracím mäsom v syrovej omáčke