3.33 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 1
Zdroj: g.denik.cz
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Losos
- 120 g Maslo
- 1 ČL Rasca
- 1 KS Citrón
- 250 ml Smotana na varenie
- 1 PL Múka hladká
- 1 hrsť Bazalka (lístky)
-   Soľ (podľa chuti)
- 100 ml Mlieko polotučné
- 1 PL Petržlenová vňať
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Skôr než začneme opekať lososa pripravíme si základ na bylinkovú omáčku. Petržlenovú vňať a lístky bazalky nasekáme na drobno. V malom množstve mlieka rozmiešame múku a smotanu.
-
Krok 2.
Naporciovaného lososa pokvapkáme šťavou z citróna, jemne poprašíme múkou a dáme na panvicu s rozpraženým maslom. Maslo osolíme, posypeme rascou a opečieme rybu z oboch strán.