Prajeme dobrú chuť :)

Kapor na masle

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

4.25 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Očisteného kapra si narežeme na filety, ktoré cca 1 - 2 hodinky pred prípravou celého polejeme šťavou z jedného citróna. Pokiaľ je kapor starší, tak ho namočíme do mlieka aby vyšli z neho pachy. Odstaté filety opláchneme, osolíme okoreníme korením a sušeným cesnakom, z ľahka ešte pokvapkáme citrónom a dávame do panvičky, v ktorej sme si rozohriali maslo. Z prudka oprážime z oboch strán.

  2. Krok 2.

    Medzi časom si pripravime zemiaky - očistiíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a poukladáme na vymastený pekáč. Na ne si poukladáme oprážené filety kapra, pridáme na každú filetu plátok masla, nakrájanú cibuľku a zakryjeme alobalom. Vkladáme do vyhriatej rúry na cca 15 minút, potom okryjeme a ešte krátko dopekáme.

  3. Krok 3.

    Na zvyšnom výpeku, kde sme opekali kapra si oprážime zeleninku, ktorú dochutíme korením a soľou a podlievaním vody krátko vydusíme. Hotové jedlo podávame s plátkom citróna.



Zapekané tortilly
Chilli špagety s kuracími rezancami na čínsky spôsob
Zapekané kuracie prsia s hermelínom a smotanou