Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pečený kapor na zemiakoch

.

Kuchár/ka: Lívia Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

3.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kapra naporciujeme a pokvapkaného citrónom necháme trocha odležať. Medzi tým si očistíme a nakrájame zemiaky. Plátky zemiakov dáme na plech vymastený olejom, osolíme ich a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou.

  2. Krok 2.

    Odstatého kapríka opláchneme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a poukladáme na zemiaky. Na každý kúsok kapra dáme ešte plátok masla.

  3. Krok 3.

    Plech zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 minút. Potom alobal odkryjeme a necháme zapiecť ešte asi 10 minút.

  4. Krok 4.

    Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť :)



Ostrokyslá polievka
Hrášková polievka s krupicovými haluškami
Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom