Pečený kapor na zemiakoch
.
Kuchár/ka: Lívia Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18
3.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Radvarim
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Kapor
- 300 g Zemiaky
- 50 g Maslo
- 1 KS Citrón
- 1 štipka Soľ
- 0.5 balíček Korenie na ryby
- 1 štipka Petržlenová vňať
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kapra naporciujeme a pokvapkaného citrónom necháme trocha odležať. Medzi tým si očistíme a nakrájame zemiaky. Plátky zemiakov dáme na plech vymastený olejom, osolíme ich a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou.
-
Krok 2.
Odstatého kapríka opláchneme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a poukladáme na zemiaky. Na každý kúsok kapra dáme ešte plátok masla.