Prajeme dobrú chuť :)

Pstruh na provensálsky spôsob

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 1
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ako prve si rybu dôkladne opláchneme v studenej vode aby sme na nej nemali "bordel" :) , následne necháme rybu oschnúť. Medzitým ako sa ryba "suší" si predhrejeme rúru na 180 stupňov, pripravíme si pekáč na ktorom si už rozprestrieme alobal. Rybu si položíme na pripravený pekáč, kedže ju chceme dobre ochutiť tak z vnútornej strany ( kde boli vnútornosti ryby ) si ju osolíme okoreníme Provensálskou bylinou zmesou ( dostať to kúpiť v obchode ) poprípade keď nemáte túto zmes použite samostatne bylinky ako je napríklad Rozmarín, Bazalka, Majorán, Tymian.

  2. Krok 2.

    Do vnútornej časti vložíme Petržlenovú vňať a pokvapkáme Olivovým olejom. Rybu otočíme a vrchnú stranu si narežeme malými zárezmi po celej dĺžke ryby ( stačia aj 3 - 4 zárezy), následne osolíme okoreníme a a pokvapkáme olivovým olejom. Na tuto vrchnú časť kde sme robili zárezy si položíme 2 malé plátky masla. Keď mame rybu pripravenú, preložíme alobal z každej strany aby sa nám ryba zavrela v alobale. Pekáč s rybou vložíme do predohriatej rúry a necháme ju tam plávať cca 10-15 minút pri 180 stupňov :)

  3. Krok 3.

    Medzitým si pripravíme zeleninku, cherry paradajky si prekrojíme na polovicu, cuketu si nakrájame na kolieska a jarnú cibuľku si nakrájame na cca 2 až 3 centimetrové pásiky ( Počet samozrejme zaleží na tom ako ste hladný :D ja som to mal ako večeru takže príloha bola len taká akurát ) Keď viete dostatočne rýchlo krájať a ryba ešte chce plávať tak môžte zatiaľ upratať ten bordel čo ste narobili :D

  4. Krok 4.

    Rybu následne vyberieme z rúry a položíme pekáč na kuchynskú dosku ( nepokladajte to na nič plastové pekáč je horúci ). Alobal opatrne rozvinieme aby sme sa dostali k rybe, keď mame alobal rozvinutý na pekáči, pripravenú zeleninku jednoducho naukladáme okolo ryby ( môžme podla chuti dosoliť ) a pekáč vložíme naspäť do rúry ktorú si ale prepneme na režim gril.

  5. Krok 5.

    Rybu spolu so zeleninou necháme v rúre grilovať cca 25 minút až pol hodiny aby sa nám ryba z vrchnej strany pekne opiekla a zelenina bola opečená ale nie spálená :) Keď to máme hotové naservírujeme to na tanier a rybu pokvapkáme citrónom. Prajem vám dobru chuť :)



Klasické čokoládové cookies
Ryžové rezance s avokádovo-bazalkovým pestrom
Cuketové guličky so syrom Eidam