Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pstruh na provensálsky spôsob

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 01.06.18

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 1
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ako prve si rybu dôkladne opláchneme v studenej vode aby sme na nej nemali "bordel" :) , následne necháme rybu oschnúť. Medzitým ako sa ryba "suší" si predhrejeme rúru na 180 stupňov, pripravíme si pekáč na ktorom si už rozprestrieme alobal. Rybu si položíme na pripravený pekáč, kedže ju chceme dobre ochutiť tak z vnútornej strany ( kde boli vnútornosti ryby ) si ju osolíme okoreníme Provensálskou bylinou zmesou ( dostať to kúpiť v obchode ) poprípade keď nemáte túto zmes použite samostatne bylinky ako je napríklad Rozmarín, Bazalka, Majorán, Tymian.

  2. Krok 2.

    Do vnútornej časti vložíme Petržlenovú vňať a pokvapkáme Olivovým olejom. Rybu otočíme a vrchnú stranu si narežeme malými zárezmi po celej dĺžke ryby ( stačia aj 3 - 4 zárezy), následne osolíme okoreníme a a pokvapkáme olivovým olejom. Na tuto vrchnú časť kde sme robili zárezy si položíme 2 malé plátky masla. Keď mame rybu pripravenú, preložíme alobal z každej strany aby sa nám ryba zavrela v alobale. Pekáč s rybou vložíme do predohriatej rúry a necháme ju tam plávať cca 10-15 minút pri 180 stupňov :)

  3. Celý postup nájdeš SEM



Holúbky - plnená kapusta
Cviklové placky s ricottou
Klasický uhorkový šalát