Ingrediencie
Potrebujeme:
- 400 g Aljašská treska (8 malých kúskov)
- 100 g Maslo
- Korenie na ryby
- 250 g Ryža dlhozrná
- 4 PL Paradajkové pyre
- 1 PL Vegeta
- Olej
- Olej olivový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Tresku umyjeme, okoreníme korením na ryby a opatrne pomaly opečieme na masle v panvici. Opekáme najprv stranu s kožou, aby sa nám treska nezrolovala. Upečenú tresku dáme do vyhriatej rúry na 10 minút.
-
Krok 2.
Ryžu opláchneme, osušíme a opražíme na oleji. Zalejeme vodou, pridáme vegetu a varíme 20 minút.
-
Krok 3.
Paradajku nakrájame na malé kúsky a opečieme na kvapke olivového oleja, pridáme paradajkové pyré a 2-3 minútky privedieme do varu.
-
Krok 4.
Zmes z paradajok vlejeme do hotovej ryže a poriadne premiešame.
-
Krok 5.
Opečenú tresku podávame s paradajkovou ryžou. Dobrú chuť!