Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zabíjačková kapustnica zo salaša

Takúto kapustnicu varíme podľa receptu, od starej mamy, je to tradičný v našej rodine originálny recept.

Kuchár/ka: Eva Nová
Vhodné na : Slovenská
Recept pridaný: 02.05.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 3 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 50
Zdroj: Eva Nová

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Používame najväčší hrniec, určený na zabíjačkovú kapustnicu. Do vody dáme variť orezy z bravčového mäsa, kosti, aj mäso, ktoré je mastnejšie. Pridáme soľ, bujón, vegetu a varíme. So soľou opatrne, pretože kyslá kapusta je pomerne slaná. Varíme, kým je mäso polomäkké. Pridáme kyslú kapustu, približne 5kg, môžme ju pokrájať, vodu vyžmýkať, pripadne je možné ju ešte použiť. Medzitým si mäso, bôčik alebo kusy matného mäsa pokrájame na kocky, vypražíme na masť, do horúceho pridáme kocky chudšieho mäsa a podusíme, pridáme sladkú papriku - nemusíme šetriť, potrebujeme polievku "za farbiť", pálivú papriku, popražíme, zalejeme paradajkovým pretlakom a lečom, celú zmes vlejeme do polievky. Varíme všetko spolu, kým mäso aj kyslá kapusta sú mäkké, kosti vyberieme z polievky. Dochutíme, pred podávaním pridáme roztlačený cesnak. S mäkkým bielym chlebíkom je to Mňamka. Dobrú chuť



Kuracie prsia na prírodno s ryžou - fitness
Orechovo tvarohová roláda
Výnimočné Kuracie placky špeciál