Tekvicovo mrkvová polievka
Rýchle a sýte pohladenie pre dušu.
Kuchár/ka: Jana Pelegriniová
Kuchyňa : Maďarská
Recept pridaný: 01.05.21
5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Jana Pelegriniová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Tekvica hokkaido (stredne veľká)
- 4 KS Mrkva
- Maslo
- Cibuľa
- Čierne korenie mleté
- Olej olivový
- Smotana na varenie
- Bujón zeleninový (môže byť aj iný)
- Krutóny
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Očistíme si tekvicu, zbavíme ju šupky, aj jadra. Tak isto mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na masle si opražíme do sklovita nakrájanú cibuľu na kocky. Vložíme na menšie kúsky nakrájanú tekvicu s mrkvou. Orestujeme a potom zalejeme vriacou vodou. Ochutíme, môžeme použiť bylinkový bujón. Keď sú suroviny mäkké, rozmixujeme za horúca na krém. Potom pridáme smotanu a znovu necháme prevrieť. Dozdobíme bylinkovými krutónmi.