Ingrediencie
Potrebujeme:
- 150 g Krúpy
- 3 KS Mrkva
- 1 KS Zeler
- 200 g Údené mäso
- Majoránka (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Ocot (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Krúpy namočíme do misky s vodou aspoň na 8 hodín alebo z večera do rána.
-
Krok 2.
Údené mäso, mrkvu a zeler nakrájame na drobné kocky.
-
Krok 3.
Do hrnca dáme olej, rozpálime ho a pridáme nakrájanú mrkvu a zeler. Restujeme pokiaľ nepustia šťavu. Potom pridáme nakrájané údené mäso. Všetko poriadne opražíme asi 15 minút.
-
Krok 4.
Do zmesi vlejeme krúpy s vodou. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a varíme na miernom ohni hodinu alebo pokiaľ krúpy nie sú hotové.
-
Krok 5.
Nakoniec dochutíme octom.