Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Hovädzie mäso
- 300 g Zemiaky
- 4 KS Mrkva
- 1 KS Paprika červená
- 1 KS Paprika oranžová
- 3 strúčik Cesnak
- Olej (podľa potreby)
- 3 PL Paradajkový pretlak
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Rasca (podľa chuti)
- Guľašové korenie (podľa chuti)
- Pitná voda (podľa potreby)
- Solamyl (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. V hrnci na oleji poriadne opražíme mäso s paradajkovým pretlakom. Pridáme soľ, rascu, čierne mleté korenie, guľášové korenie a zalejeme vodou. Dusíme asi 2 hodiny. Zakaždým premiešame a dolejeme vodu.
-
Krok 2.
Očistíme si zemiaky, nakrájame ich na kocky. Keď už je mäso asi hodinu a pol vo vare pridáme zemiaky.
-
Krok 3.
Očistíme mrkvu a pokrájame ju na malé kocky. Papriku pokrájame na malé pásiky. Obe prísady dáme do hrnca pred dokončením polievky (cca 20 minút).
-
Krok 4.
Keď už je polievka hotová, môžeme ju ešte zahustiť solamylom, ale nemusíme. Každý podľa svojej chuti. Podávame s chlebom alebo pečivom.