Prajeme dobrú chuť :)

Guľášová polievka

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. V hrnci na oleji poriadne opražíme mäso s paradajkovým pretlakom. Pridáme soľ, rascu, čierne mleté korenie, guľášové korenie a zalejeme vodou. Dusíme asi 2 hodiny. Zakaždým premiešame a dolejeme vodu.

  2. Krok 2.

    Očistíme si zemiaky, nakrájame ich na kocky. Keď už je mäso asi hodinu a pol vo vare pridáme zemiaky.

  3. Krok 3.

    Očistíme mrkvu a pokrájame ju na malé kocky. Papriku pokrájame na malé pásiky. Obe prísady dáme do hrnca pred dokončením polievky (cca 20 minút).

  4. Krok 4.

    Keď už je polievka hotová, môžeme ju ešte zahustiť solamylom, ale nemusíme. Každý podľa svojej chuti. Podávame s chlebom alebo pečivom.



Omeleta plnená špenátom
Lahodný šalátik, cesnaková bageta
Indický puding