5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Dominika Huszarikova
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Hovädzie mäso
- 300 g Zemiaky
- 4 KS Mrkva
- 1 KS Paprika červená
- 1 KS Paprika oranžová
- 3 strúčik Cesnak
- Olej (podľa potreby)
- 3 PL Paradajkový pretlak
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Rasca (podľa chuti)
- Guľašové korenie (podľa chuti)
- Pitná voda (podľa potreby)
- Solamyl (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. V hrnci na oleji poriadne opražíme mäso s paradajkovým pretlakom. Pridáme soľ, rascu, čierne mleté korenie, guľášové korenie a zalejeme vodou. Dusíme asi 2 hodiny. Zakaždým premiešame a dolejeme vodu.
-
Krok 2.
Očistíme si zemiaky, nakrájame ich na kocky. Keď už je mäso asi hodinu a pol vo vare pridáme zemiaky.