Hovädzí vývar, krupicové noky
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.04.21
5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Dominika Huszarikova
Ingrediencie
Potrebujeme: Hovädzí vývar
- 500 g Hovädzie mäso
- 5 KS Mrkva
- 1 KS Zeler
- 1 KS Cibuľa
- 2 strúčik Cesnak
- zväzok Petržlenová vňať (podľa potreby)
- Pitná voda (podľa potreby)
- 2 kocka Bujón hovädzí
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie (podľa chuti)
- Nové korenie (podľa chuti)
- 120 g Pšeničná krupica
- 60 g Maslo
- 1 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- Muškátový oriešok (podľa chuti)
- Olej (podľa potreby)
- Petržlenová vňať (podľa potreby)
Krupicové noky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzí vývar : Hovädzie mäsom umyjeme, vložíme ho do hrnca a zalejeme studenou vodou. Na panvici si opražíme rozpolenú cibuľu a cesnak asi 5 minút. Pridáme do hrnca a privedieme do varu.
-
Krok 2.
Koreňovú zeleninu očistíme a pridáme do hrnca. Pridáme soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, hovädzí bujón a čerstvú petržlenovú vňať. Varíme 3 hodiny na malej teplote (miernom ohni). Zakaždým prilievame vodu.