Hustá polievka z údeného mäsa, maslové halušky
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Polievka
- 500 g Údené mäso
- 4 KS Mrkva
- 100 g Fazuľa farebná škrvnitá
- Olej (podľa potreby)
- 2 KS Bujón hovädzí
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 1 Cibuľa
- 2 strúčik Cesnak
- Pitná voda (podľa potreby)
- 100 g Múka hladká
- 350 g Múka hladká
- 1 Vajce
- Maslo (podľa potreby)
- Pitná voda (podľa potreby)
- Soľ (podľa chuti)
Maslové halušky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V malom hrnci si uvaríme fazuľu asi 45 minút. V hrnci na oleji opražíme nakrájanú cibuľu spolu s na kocky nakrájanou mrkvou. Pridáme na kocky nakrájané údené mäso a restujeme 10 minút.
-
Krok 2.
Pridáme lisovaný cesnak, červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie. Restujeme 5 minút a pridáme bujóny, uvarenú fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila.
-
Krok 3.
Varíme približne 30 minút a nakoniec trocha zahustíme hladkou múkou rozrobenou v studenej vode.
-
Krok 4.
Maslové halušky : Z hladkej múky, soli, vajíčka a vody vypracujeme riedke cesto. Do hrnca s vriacou vodou hádžeme cez haluškovač halušky. Varíme pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Scedíme ich a pridáme malé plátky masla a premiešame.
-
Krok 5.
Do hotovej polievky pridávame maslové halušky.