Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hustá polievka z údeného mäsa, maslové halušky

.

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 5
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme: Polievka

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V malom hrnci si uvaríme fazuľu asi 45 minút. V hrnci na oleji opražíme nakrájanú cibuľu spolu s na kocky nakrájanou mrkvou. Pridáme na kocky nakrájané údené mäso a restujeme 10 minút.

  2. Krok 2.

    Pridáme lisovaný cesnak, červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie. Restujeme 5 minút a pridáme bujóny, uvarenú fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila.

  3. Krok 3.

    Varíme približne 30 minút a nakoniec trocha zahustíme hladkou múkou rozrobenou v studenej vode.

  4. Krok 4.

    Maslové halušky : Z hladkej múky, soli, vajíčka a vody vypracujeme riedke cesto. Do hrnca s vriacou vodou hádžeme cez haluškovač halušky. Varíme pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Scedíme ich a pridáme malé plátky masla a premiešame.

  5. Krok 5.

    Do hotovej polievky pridávame maslové halušky.



Bravčové karé na smotane so zeleninou a cestovinami
Lečo s vajcom
Vanilkové rožteky