Hokkaido krémová polievka
Jesenné polievočky sú výborné na chuť, na zohriatie a sú aj krásne na pohľad..... Veď hrajú farbami jesene.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.10.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1/2 KS Tekvica hokkaido (s kožou, bez jadier)
- 4 KS Zemiaky
- 2 KS Cibuľa šalotka (alebo 5 cm bielej časti póru )
- 2 strúčik Cesnak
-   Soľ (podľa chuti)
-   Muškátový oriešok (podľa chuti)
- 3 PL Olej olivový
- 1 PL Olej tekvicový
- 1,5 dl Sladká smotana
- 1 plátok Maslo
- 3 l Zeleninový vývar
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Tekvicu zbavíme jadierok, pokrájame na kocky aj so šupkou a orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme nakrájanú šalotku /pór /, cesnak a ešte pár minút spolu restujeme.
-
Krok 2.
Potom zalejeme vývarom, pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, pridáme soľ, korenie a pomaly varíme, na miernom ohni. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky a tekvica mäkké.
-
Krok 3.
Teraz všetko rozmixujeme, ponorným mixérom, až do jemna. Vrátime na oheň, dolejeme smotanu, prichutíme troškou strúhaného muškátového orieška a premiešame.
-
Krok 4.
Necháme povariť 2 minúty a odstavíme. Na koniec pridáme plátok masla, necháme ho voľne rozpustiť, až potom premiešame..... Pred podávaním zamiešame tekvicový olej.
-
Krok 5.
Polievku môžme podávať aj s pečivom, či krutónkami...