Hokkaido krémová polievka
Jesenné polievočky sú výborné na chuť, na zohriatie a sú aj krásne na pohľad..... Veď hrajú farbami jesene.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.10.20
4.88 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 7
Zdroj: Iveta Lapinová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1/2 KS Tekvica hokkaido (s kožou, bez jadier)
- 4 KS Zemiaky
- 2 KS Cibuľa šalotka (alebo 5 cm bielej časti póru )
- 2 strúčik Cesnak
- Soľ (podľa chuti)
- Muškátový oriešok (podľa chuti)
- 3 PL Olej olivový
- 1 PL Olej tekvicový
- 1,5 dl Sladká smotana
- 1 plátok Maslo
- 3 l Zeleninový vývar
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Tekvicu zbavíme jadierok, pokrájame na kocky aj so šupkou a orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme nakrájanú šalotku /pór /, cesnak a ešte pár minút spolu restujeme.
-
Krok 2.
Potom zalejeme vývarom, pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, pridáme soľ, korenie a pomaly varíme, na miernom ohni. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky a tekvica mäkké.