Prajeme dobrú chuť :)

Krémová tekvicová polievka hokkaido

Ďalšia vynikajúca polievočka a čím ďalej obľúbenejšia je polievka z tekvice.... Napríklad z tekvice Hokaido.... Je krásne jemná, má úžasnú maslovo zeleninovú chuť a tiež sa dá rôzne kombinovať.... Moja dnešná je kombinácia tekvice Hokaido, mrkvy a zemiakov, tým pádom sa vyhnete zahusťovaniu múkou a máte pred sebou zdravú zeleninovú polievku, ktorá poteší oko aj žalúdok. A človek má hneď lepšiu náladu.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.11.19

4.38 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Recept je na 3 l polievky Tekvicu, mrkvu a zemiaky, šalotku ošúpeme, pokrájame a pomaly restujeme na oleji. Stačí asi 5 minút, potom zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu, soľ a korenie a necháme pomaly variť.

  2. Krok 2.

    Keď máme mäkké aj zemiaky, všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, minútku ešte necháme povrieť a odstavíme.

  3. Krok 3.

    Podávame s opečeným starším pečivom, opraženými tekvicovými semienkami a môžme ju pokvapkať pár kvapkami tekvicového oleja. Takto pripravenú polievku môžme podávať ako teplé predjedlo, alebo ľahkú večeru, po ktorej budete mat určite iba ľahké, maslové sny :)



Pečená krkovička, kapusta s karamelom, domáca knedľa
Cesnaková nátierka
Salámové kvietky