Krémová tekvicová polievka hokkaido
Ďalšia vynikajúca polievočka a čím ďalej obľúbenejšia je polievka z tekvice.... Napríklad z tekvice Hokaido.... Je krásne jemná, má úžasnú maslovo zeleninovú chuť a tiež sa dá rôzne kombinovať.... Moja dnešná je kombinácia tekvice Hokaido, mrkvy a zemiakov, tým pádom sa vyhnete zahusťovaniu múkou a máte pred sebou zdravú zeleninovú polievku, ktorá poteší oko aj žalúdok. A človek má hneď lepšiu náladu.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.11.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Tekvica hokkaido
- 3 KS Mrkva
- 2 KS Zemiaky
- 1 KS Cibuľa šalotka
- 1 a 1/2 dl Smotana na šľahanie
- 1 kocka Zeleninový bujón
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- pár kvapiek Olej tekvicový (nie je podmienkou)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Recept je na 3 l polievky Tekvicu, mrkvu a zemiaky, šalotku ošúpeme, pokrájame a pomaly restujeme na oleji. Stačí asi 5 minút, potom zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu, soľ a korenie a necháme pomaly variť.
-
Krok 2.
Keď máme mäkké aj zemiaky, všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, minútku ešte necháme povrieť a odstavíme.
-
Krok 3.
Podávame s opečeným starším pečivom, opraženými tekvicovými semienkami a môžme ju pokvapkať pár kvapkami tekvicového oleja. Takto pripravenú polievku môžme podávať ako teplé predjedlo, alebo ľahkú večeru, po ktorej budete mat určite iba ľahké, maslové sny :)