Krémová polievka z ružičkového kelu
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.10.19
4.5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 3
Zdroj: Mária Fiľakovská
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 Ružičkový kel
- 1 KS Cibuľa
- 50 g Maslo
- 200 ml Smotana na varenie
- 2 strúčik Cesnak
- 1 kocka Zeleninový bujón
- 1 ČL Soľ
- 1 štipka Rasca mletá
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme umyté a na štvrťky prekrojené hlavičky ružičkového kelu. Krátko opražíme, potom zalejeme vodou, osolíme, okoreníme korením a rascou a varíme do polomäkká.
-
Krok 2.
Neskôr pridáme kocku bujónu, pretlačený cesnak a smotanu rozmiešanú s múkou. Dobre prevaríme za stáleho miešania, chvíľu povaríme a rozmixujeme.
-
Krok 3.
Podávame s opráženým chlebom alebo cícerovými guličkami.