Prajeme dobrú chuť :)

Cuketová krémová polievka

Cuketa má veľmi dobrú sezónu a dá sa použiť snáď na tisíc spôsobov... Prílohy, šaláty, hlavné jedlo.... No teraz som ju použila do polievky. Je to ľahká letná polievka, s krutónkami a trochou syra celkom stačí aj ako hlavné jedlo, navyše som zistila, že sa dá konzumovať ako teplá, tak aj studená.... Každému podľa chuti.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.09.19

4.86 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cibuľku nakrájame, cuketu umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame, tak isto aj cesnak. Všetko spolu restujeme na oleji asi 5 minút.

  2. Krok 2.

    Potom zalejeme vodou, alebo vývarom, jemne osolíme, privedieme ku varu a potom pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Pomaly varíme do zmaknutia zeleniny a zemiakov.

  3. Krok 3.

    Zemiaky pridávam preto, lebo nezahustujem múkou. Takto všetko uvarené rozmixujeme ponorným mixérom, zalejeme smotanou a jemne ešte povaríme, odstavíme a pridáme plátok masla.

  4. Krok 4.

    Rožok nakrájame a bez tuku opečieme na panvici, ešte horúce servírujeme na polievku a obložíme syrom



Bravčové karé na hrášku
Černohorský bravčový rezeň s hranolkami
Černohorský rezeň, zemiakové pyré