Cuketová krémová polievka
Cuketa má veľmi dobrú sezónu a dá sa použiť snáď na tisíc spôsobov... Prílohy, šaláty, hlavné jedlo.... No teraz som ju použila do polievky. Je to ľahká letná polievka, s krutónkami a trochou syra celkom stačí aj ako hlavné jedlo, navyše som zistila, že sa dá konzumovať ako teplá, tak aj studená.... Každému podľa chuti.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.09.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 700 g Cuketa (bez jadierok, aj s kožou)
- 2 strúčik Cesnak
- 3-4 KS Zemiaky
- 2 l Pitná voda (alebo zeleninového vývaru)
- 1 KS Cibuľa
- 1 plátok Maslo
- 3 PL Olej
- 1 KS Rožok
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Syr (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľku nakrájame, cuketu umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame, tak isto aj cesnak. Všetko spolu restujeme na oleji asi 5 minút.
-
Krok 2.
Potom zalejeme vodou, alebo vývarom, jemne osolíme, privedieme ku varu a potom pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Pomaly varíme do zmaknutia zeleniny a zemiakov.