Prajeme dobrú chuť :)

Šošovicová polievka na kyslo

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.08.19

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Najskôr dáme do vody varit šošovicu.Keď je skoro uvarená,pridáme očistené a pokrájané zemiaky na kocky a dáme aspoň 1 PL soli,očistenú cibuľu,bobkový list,korenia(nové a čierné) a varíme,kým nie sú zemiaky mäkké.

  2. Krok 2.

    V mlieku si rozhabarkujeme smotanu(jogurt) s dvoma PL polohrubej múky a urobíme zátrepku..

  3. Krok 3.

    Keď sú zemiaky uvarené,vyberieme a vyhodíme rozvarenú cibulu,vylejeme zátrepku do polievky,prevaríme,este dosolíme ak je treba,pridáme 1/2 PL cukru a nakoniec pridáme polievkovú lyžicu masla.

  4. Krok 4.

    Ak je hustá, rozriedime mliekom, ak je riedka spravíme si ešte mlieko s múkou ako zátrepku.



Zdravé zeleninové rizoto
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Oškvarková nátierka