Ingrediencie
Potrebujeme:
- 160 g Šošovica veľkozrnná
- 500 g Zemiaky (na kocky)
- 1 KS Cibuľa
- 2 KS Bobkový list
- štipka Soľ
- 250 g Kyslá smotana
- 1/2 l Mlieko polotučné
- 2 PL Múka polohrubá
- 1 PL Maslo
- 2 l Pitná voda
- 1/2 PL Cukor kryštálový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Najskôr dáme do vody varit šošovicu.Keď je skoro uvarená,pridáme očistené a pokrájané zemiaky na kocky a dáme aspoň 1 PL soli,očistenú cibuľu,bobkový list,korenia(nové a čierné) a varíme,kým nie sú zemiaky mäkké.
-
Krok 2.
V mlieku si rozhabarkujeme smotanu(jogurt) s dvoma PL polohrubej múky a urobíme zátrepku..
-
Krok 3.
Keď sú zemiaky uvarené,vyberieme a vyhodíme rozvarenú cibulu,vylejeme zátrepku do polievky,prevaríme,este dosolíme ak je treba,pridáme 1/2 PL cukru a nakoniec pridáme polievkovú lyžicu masla.
-
Krok 4.
Ak je hustá, rozriedime mliekom, ak je riedka spravíme si ešte mlieko s múkou ako zátrepku.