Domáci zemiakový guláš s klobásou
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.07.19
3.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Iveta Lapinová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Zemiaky
- kúsok KS Kabanos (klobása)
- 1 KS Cibuľa (väčšia)
- 4 plátok Anglická slanina
- 2 strúčik Cesnak
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Červená paprika sladká (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu nakrájame na drobno, klobásu na kolieska, alebo kocky, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
-
Krok 2.
Do kastróla dáme spustiť masť, pridáme cibuľu a klobásu, krátko restujeme. Pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, poprášime mletou paprikou a zalejeme vodou, asi do 2/3.