Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.07.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 300 g Hovädzie mäso (mleté, alebo miešané pol na pol s bravčovým)
- 1 KS Cibuľa (veľká)
- 1/2 KS Paprika zelená (čerstvá)
- 2-3 KS Cherry paradajky
-   Soľ (podľa chuti)
-   Rasca (podľa chuti)
-   Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 1 PL Paradajkový pretlak
- 4 PL Olej (alebo 1 PL masti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu a papriku nakrájame na drobno, restujeme na tuku. Mleté mäsko prstami rozdrobíme a pridáme k cibuľovému základu. Chvíľu restujeme spolu, pridáme soľ, korenie, rascu a papriku. Necháme restovať vo vlastnej šťave, prikryté asi 10 minút a potom podlejeme vodou tak, aby bolo mäso zaliate.
-
Krok 2.
Takto do môžme dusiť aj dve hodinky. Mäso je jemné, zelenina sa rozvarí a dá polievke tú správnu chuť. Ak chceme polievku viac zahustiť, pridáme zemiak, nastruhaný na kašu, ďalej pridáme paradajkový pretlak /nemusí byť /, na štvrtky nakrájame paradajky a povaríme ešte asi 10 minút.
-
Krok 3.
Do hotovej polievky, už na tanieri pridávame halušky, alebo varené zemiaky, môžu byť aj široké rezance...