Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami

.

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 07.07.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cibuľu a papriku nakrájame na drobno, restujeme na tuku. Mleté mäsko prstami rozdrobíme a pridáme k cibuľovému základu. Chvíľu restujeme spolu, pridáme soľ, korenie, rascu a papriku. Necháme restovať vo vlastnej šťave, prikryté asi 10 minút a potom podlejeme vodou tak, aby bolo mäso zaliate.

  2. Krok 2.

    Takto do môžme dusiť aj dve hodinky. Mäso je jemné, zelenina sa rozvarí a dá polievke tú správnu chuť. Ak chceme polievku viac zahustiť, pridáme zemiak, nastruhaný na kašu, ďalej pridáme paradajkový pretlak /nemusí byť /, na štvrtky nakrájame paradajky a povaríme ešte asi 10 minút.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Medový krémeš špeciál
Ryžový nákyp
Bebe koláč nepečený