Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Výborný domáci kurací kohútí vývar

Recept na kurací, kohútí vývar... Najlepšie mäsko na vývar je z domáceho chovu, viem však, že nie každý má tú možnosť. V tom prípade treba hľadať kvalitnejšie mäsko v dobrom mesiarstve..

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.06.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäsko umyjeme a vložíme do hrnca s vodou, privedieme do varu a potom varíme pomaličky, na veľmi miernom ohni, najlepšie 4-5 hodín. Potom vložíme k mäsu aj očistenú zeleninu, z póru len bielu časť v celku, zelenú časť odložíme bokom. Potom vývar osolíme, pridáme celé korenie a varíme do zmäknutia zeleniny.

  2. Krok 2.

    Vtedy je polievočka hotová, môžme ju precediť do iného hrnca, polievka bude ešte čistejšia. Mäsko a zeleninu pokrájame, pokrájame aj zvyšný pór. Polievku podávame s vyvarenou zeleninou, s mäsom, môžme pridať uvarené rezance a na tanieri posypeme zeleným pórom.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Citrusový dezert
Opekané zemiaky so strateným vajcom a slaninou
Falošný medovník z LOTUS sušienok