Výborný domáci kurací kohútí vývar
Recept na kurací, kohútí vývar... Najlepšie mäsko na vývar je z domáceho chovu, viem však, že nie každý má tú možnosť. V tom prípade treba hľadať kvalitnejšie mäsko v dobrom mesiarstve..
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1/2 KS Kura celé (sliebka alebo kohút)
- 8 l Pitná voda
- cca 1 Kg Koreňová zelenina
- 1/2 KS Pór
- 1 KS Cibuľa
- 1-3 ČL Soľ (podľa chuti)
- 8 KS Čierne korenie (guličiek)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäsko umyjeme a vložíme do hrnca s vodou, privedieme do varu a potom varíme pomaličky, na veľmi miernom ohni, najlepšie 4-5 hodín. Potom vložíme k mäsu aj očistenú zeleninu, z póru len bielu časť v celku, zelenú časť odložíme bokom. Potom vývar osolíme, pridáme celé korenie a varíme do zmäknutia zeleniny.
-
Krok 2.
Vtedy je polievočka hotová, môžme ju precediť do iného hrnca, polievka bude ešte čistejšia. Mäsko a zeleninu pokrájame, pokrájame aj zvyšný pór. Polievku podávame s vyvarenou zeleninou, s mäsom, môžme pridať uvarené rezance a na tanieri posypeme zeleným pórom.