Prajeme dobrú chuť :)

Cícerová polievka

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.06.19

4.5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji, pridáme cícer z konzervy aj so šťavou. Zemiak ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k ciceru. Pridáme ešte asi pol litra vody a na miernom ohni varíme do mäkka.

  2. Krok 2.

    Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme sladkú smotanu a krátko povaríme. Polievku odstavíme a keď už nevrie, pridáme plátok masla, necháme ho voľne rozpustiť a potom polievku premiešame.

  3. Krok 3.

    Chlebík opečieme na suchej panvici. Zemiak (nastúhaný) pridávam do kremovych polievok miesto múky, pretože si myslím, že ju tam jednoducho nepotrebujem. Ale pokojne si polievočku môžte zahustiť aj múkou



Bravčový tokáň na pastiersky spôsob, slovenská ryža
Kakaovo-škoricové osie hniezda
Pirohy plnené mletým mäsom