4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 130 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Veronika Bencová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 až 2 KS Kurací trup
- guličky podľa chuti   Čierne korenie (cca 5)
- 1-2 ČL Soľ (podľa chuti)
- 500 g Koreňová zelenina (cca)
- 1-3 KS Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kosti prípadne mäso z ktorého budeme vývar robiť varime úplne od začiatku na najmenšiom ohni a samozrejme v úplne studenej vode. Po hodine a pol ich pekne vyberieme z polievky až potom osolíme, pridáme celé čierne korenie a koreňovú zeleninu - zeler, petržlen , mrkvu.
-
Krok 2.
Po ďalšej hodine pridajte ak dávate celý zemiak( ja dávam aj 3), Kaleráb, celú cibuľu, celú papriku, kel, petržlenovu vňať a ďalšiu hodinu varím. Celkom ho dochucujem až 10 min pred koncom varenia. A dávam aj polievkové korenie