Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom
.
Kuchár/ka: Nina Karol
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- Bravčové mäso
- 200 g Párky
- 100 g Slanina (údená)
- 40 g Múka hladká
- 500 g Zemiaky
-   Cibuľa
- 1 strúčik Cesnak
- 4 KS Paradajka
-   Bravčová masť
-   Majorán
-   Čierne korenie mleté
-   Rasca mletá
-   Červená paprika sladká
- 0,5 l Hovädzí vývar (môže byť aj z bujónu)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Najskôr si nachystáme cibuľu a slaninu. Obe nakrájame na malé kúsky. Väčší hrniec položíme na stredný oheň. Rozpustíme v ňom bravčovú masť a dobre rozohrejeme. Nakrájanú slaninku a cibuľu hodíme do hrnca a začneme pražiť.Potom pridáme kúsky bravčového mäsa a všetko spolu opražíme.
-
Krok 2.
Keď je i bravčové mäso zatiahnuté, zaprášime základ gulašovej polievky múkou a mletou červenou paprikou. Chvíľku poriadne premiešavame a zalejeme hovädzím vývarom. Necháme asi 5 minút povariť. Pridáme blanšírované a nakrájané paradajky. Tento základ gulášovej polievky osolíme, pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku, majorán a čerstvo namleté čierne korenie.