Hruškovo zelerová krémová polievka
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.02.19
5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Halász Peca István
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Zeler
- 2 KS Zemiaky
- 2 KS Hruška
- 1 KS Cibuľa šalotka
- 50 g Maslo
- 1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- trochu   Muškátový oriešok (mletý)
- 1 kelímok Smotana na šľahanie (min 30%)
-   Vývar
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Najemno nakrájanú šalotku som orestoval na masle, pridal som na kocky nakrájaný zeler a zemiaky osolil, pokorenil a spolu som to ešte chvíľu restoval.. potom som to podlial s vývarom a varil. Pred koncom som pridal tiež nakrájané a očistené hrušky, potom som to rozmixoval, pridal muškátový orech (pozor nie veľa), zahustil som celú polievku smotanou a zjemnil maslom. Na vyváženie chutí som použil troška šťavy z limetky.