Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hruškovo zelerová krémová polievka

.

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 16.02.19

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Halász Peca István

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Najemno nakrájanú šalotku som orestoval na masle, pridal som na kocky nakrájaný zeler a zemiaky osolil, pokorenil a spolu som to ešte chvíľu restoval.. potom som to podlial s vývarom a varil. Pred koncom som pridal tiež nakrájané a očistené hrušky, potom som to rozmixoval, pridal muškátový orech (pozor nie veľa), zahustil som celú polievku smotanou a zjemnil maslom. Na vyváženie chutí som použil troška šťavy z limetky.



Pirohy s údeným mäsom
Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami
Bravčové pečené so sviečkovou omáčkou