Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Šampiňónová dubáková krémová polievka

.

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 13.02.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Halász Peca István

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na masle orestuješ 1 na jemno nakrájanú šalotku a 1 strúčik cesnaku pridáš nakrájané očistené hnedé šampiňóny, jemne posolíš, okoreníš a podleješ to asi 0,5dl bielym suchým vínom. Varením necháš kým sa alkohol odparí. Potom to podleješ s vývarom a spolu to varíš kým šampiny nezmäknú, potom pridáš dopredu namočené suché dubáky aj s tou vodou, už len rozmixovať zahustiť so smotanou a zjemniť s maslom.



Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Provensálske pletenky so slaninou
Salámové kvietky