Šampiňónová dubáková krémová polievka
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.02.19
5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Halász Peca István
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Cibuľa šalotka
- 100 g Maslo
- 1 strúčik Cesnak
- 150 g Šampiňóny
- 100 g Hríb dubový (dubák)
- 0,5   Vývar
- 200   Smotana na varenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masle orestuješ 1 na jemno nakrájanú šalotku a 1 strúčik cesnaku pridáš nakrájané očistené hnedé šampiňóny, jemne posolíš, okoreníš a podleješ to asi 0,5dl bielym suchým vínom. Varením necháš kým sa alkohol odparí. Potom to podleješ s vývarom a spolu to varíš kým šampiny nezmäknú, potom pridáš dopredu namočené suché dubáky aj s tou vodou, už len rozmixovať zahustiť so smotanou a zjemniť s maslom.