Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Niekto mi tu narobil chute z fazuľovým prívarkom, no fazuľa nebola, tak šošovicovo zemiavkový z opečeným párkom klobáskou a vajko.
Kuchár/ka: ELA
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Cibuľa
- 2 KS Bobkový list
- 250 ml Smotana na varenie
- 500 ml Vývar
- 1 Konzerva Šošovica (v slanom náleve)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 0.5 PL Múka hladká
- 3 KS Párky
- 1 KS Klobása
- 4 KS Vajce (na tvrdo)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Suroviny 1 cibuľka, bobkové listy, smotana na varenie, vývar, soľ, korenie, 4 zemiaky, trošku masti, šošovica ja používamv z plechovky v slanom náleve ale môže byť aj obyčajná.. no treba namočiť a na dochutenie ocot.
-
Krok 2.
Cibulku nakrájame na drobno, speníme na masti, pridáme na male kocky nakrájané zemiaky, korenie, bobkový list podlejeme vývarom dusíme kým nezmaknu pridáme šošovicu zvarime v smotane si rozmiešame pol. lyžicu hl. múky na zahustenie prívarku a vylejeme to do hrnca znova zvarime a dochutíme octom podľa chuti podávame z opečeným parkom, klobaskou a vajkom