Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Tekvicová polievka

Tekvicu vypestujeme asi takmer všade a tiež je z nej výborná polievka môžem len odporúčiť..

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.07.18

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: domarada.sk

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Prehrejte rúru na 220°C. Tekvicu umyjeme a rozrežeme na polovicu a vyberieme semiačka. Následne tekvicu dáme na plech vyložený papierom na pečenie a rozrezanou stranou hore. Vedľa položíme aj cibuľu (nelúpanú), potrieme olejom, posypeme soľou a pečieme 55-60 minút.

  2. Krok 2.

    Potom dáme zmeknutú tekvicu spolu s kúskami olúpanej cibule a 250 ml kuracieho vývaru do mixéru a rozmixujeme do hladka. Potom zmes prelejeme do hrnca, vlejeme zbytok vývaru, smotanu a med. Spoločne to všetko zohrejeme, necháme zovrieť a osolíme podľa chuti.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Ryžové placky
Obľúbené sladké palacinky
Šunková pizza so syrovými okrajmi