Boršč
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Bobkový list
- 200 g Kuracie mäso
- 300 g Bravčové mäso
- 5 KS Klinčeky
- 10 KS Čierne korenie
- 300 g Hovädzie mäso
- 5 KS Nové korenie
- 2 KS Mrkva
- 1 KS Petržlen
- 200 g Zemiaky
- 1 KS Hlávková kapusta
- 1 KS Paradajkový pretlak
- 2 strúčik Cesnak
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie, bravčové a kuracie mäso dáme do hrnca, pridáme bobkový list klinčeky, celý peper a nové korenie. Zalejeme vodou a dáme variť do kým nie je mäso mäkke.
-
Krok 2.
Medzi tým si umyjeme cviklu a dáme ju uvariť do mäkka aby zmäkla šupa.
-
Krok 3.
Na masle osmažíme cibuľu, pridáme korenie, očistenú zeleninu, zalejeme vývarom z uvareného mäsa a pridáme nakrájané zemiaky, a hlávkovú kapustu. Keď je už zelenina hotová priáme nastrúhanú cviklu paradajkový pretlak a nakrájané uvarené mäso. Pridáme prelisovaný cesnak. Dosolíme podľa svojej chuti.
-
Krok 4.
Na tanieri môžme ozdobiť kyslou smotanou.