Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hrášková polievka

.

Kuchár/ka: Peter Lauf
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca, napustíme vodu (nie do plná), osolíme a varíme. Keď sú takmer mäkké, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Vysypeme hrášok, hodíme pol kocky zeleninového bujónu, trocha vegety, málinko čierneho mletého korenia a varíme ešte chvíľku. Keď sú zemiaky úplne mäkké, môžeme si pomocou sitka alebo naberačky s dierkami odobrať pár zemiakov a hrášku.

  2. Krok 2.

    Do hrnca nalejeme mlieko, za stáleho miešania krátko povaríme a následne rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Smotanu rozmiešame s hladkou múkou a pomaly vylievame do polievky. Necháme prevrieť, samozrejme miešame aby nám neprihorela a tesne pred koncom vysypeme pár zemiaky a hrášok, ktoré sme si vybrali pred rozmixovali.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Škvarkové pagáče
Kapustnica s domácou klobásou