Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Frankfurtská polievka

Výborná Frankfurtská polievka s párkom ako od maminky :) Robievame ju pomerne často, je u nás naozaj obľúbená.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Očistené zemiačky nakrájame na kocky a dáme variť do vody, osolíme a necháme variť. Keď sú polomäkké na druhom nejakom menšom kastroliku alebo panvičke si začneme pripravovať zápražku nasledovným spôsobom.

  2. Krok 2.

    Dáme rozohriať masť, do ktorej pridáme nakrájanú cibuľku. Trocha ju spražíme a pridáme hladkú múku. Kúsoček ešte popražíme a keď chytá múka hnedastú farbu, pridáme sladkú mletú papriku, premiešame ( pozor aby nám nezhorela) a zalejeme vodou. Necháme zovrieť a následne vylejeme do hrnca k zemiakom. Prihodíme trocha celého čierneho korenia, dobre premiešame a dovaríme.Úplne pred koncom pridáme na kocky nakrájané zvlášť opražené špekáčky alebo párky a majorán.

  3. Krok 3.

    K polievke môžeme podávať chlieb alebo rožky



Špenátové halušky s tromi druhmi syra
Domáci KINDER mliečny rez
Gaštanová torta