Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Špenátová s vajíčkom

Výborná a zdravá špenátová polievka s vajíčkom. .

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na masle si do zlata speníme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme krupicu a za stáleho miešania pražíme, kým nezačne chytať hnedastú farbu. Zalejeme vodou, opatrne vložíme špenát, pridáme pretlačený cesnak, soľ, rascu, vegetu a necháme variť. Samozrejme, že občas premiešame a dávame pozor aby nám to nevykypelo :)

  2. Krok 2.

    Po cca 10. - 15. minútach varenia si v hlbokom tanieri alebo v nejakej mištičke rozšľaháme vajíčka, ktoré troška osolíme a zriedime s pár kvapkami vody. Tie cez vidličku pomaly vylejeme do polievky. Necháme ešte nejakú tú minútku povariť a odstavíme.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kurací mletý rezeň chrumkavý
Bryndzová nátierka
Plnená morčacia roláda so syrom a špenátom